Ознака:Релативизам

Идеализам

Божјата и човечката праведност II дел

Човекот понекогаш Му префрла на Бога за своите страдања. Бара рамноправност и праведност. Гледајќи дека владее нееднаквост и неправда, го обвинува Бога дека Он е причина за тоа. Во непосредна врска со ова е и признатиот проблем на оправдување на…