Ознака:Рилски Манастир

Вести од светот

Заврши повеќедневниот молитвен планинарски подвиг до Рилскиот манастир

Учесниците во литијата наречена „Рилскиот чудотворец“, пред неколку дена пристигнаа на својата цел, манастирот Св. Јован Рилски. Ова е веќе десетта година, откако се организира ваква литија од Софија до Рилскиот манастир, во спомен на преносот на моштите на св.…