Ознака:Славословие

Поучни словa

Песната на Ангелите

На Рождеството Христово Ангелите прво пееле слава на Бога во висините и после тоа на земјата мир, меѓу луѓето добра волја. Само што ќе го доживееш првиот дел од тоа песнопение - слава на Бога во висините - ќе почувствуваш…

Поучни словa

Гордост и Смирение II дел – Развојот на гордоста. Славољубието

Развојот на гордоста. Славољубието              Постојат три степени на гордоста. Првиот степен се состои во, на прв поглед невиното, славољубие. Ѓаволот е итар. Тој не го поставува човекот одеднаш на огромна височина, туку најнапред настојува во него да поттикне стремеж…