Ознака:Старец Јероним Исихаст

Поучни словa

За упорноста

Покрај славниот Нектариј, Егина побожно го чува споменот на уште еден голем Старец – Јероним Исихаст. Во своите поуки тој често зборувал за упорноста и своите чеда ги советувал на трпение и упорност во сите нивни духовни борби: во молитвата,…