Ознака:Св. Ефрем Новомаченик

Вести од светот

Нов бугарски филм за св. Ефрем од Неа Макри

На официјалната церемонија во Благоевград, новиот бугарски филм посветен на чудата на Св. Ефрем од Неа Макри, доби големо признание. Овој филм раскажува за ангелскиот живот, суровото мачеништво и неверојатните чуда на Св. Ефрем Новомаченикот, низ изјавите на ерарси и…