Ознака:Св. Ерм Филипополски

Поучни словa

Вистинскиот пост

Еднаш кога постев и седев на една планина благодарејќи Му на Бога за сѐ што ми имаше дадено, здогледав пастир како седи до мене и ми вели: -Зошто си дошол тука толку рано? -Зашто сакам да стојам пред Господа. -А…