Ознака:Св. свеш. Антипа Пергамски

Настани

Спомен на Светиот Свештеномаченик Антипа Пергамски

Денеска, 11 април според стариот стил, нашата Православна Црква го празнува чесниот и светол спомен на еден голем ранохристијански Светија, ученик на Светите Апостоли и Маченик заради Христа, Епископот Пергамски Атипа. Светиот Свештеномаченик Антипа живеел за време на императорот Домитијан…