Ознака:Свети Јован Крстител

Богослужби

Ктиторска вечерна богослужба

Св. Јован Дебранин - Бигорскиот, Архиепископ Охридски Пастиру на Охрид, радувај се, најсвештен подвижнику на Бигорската Обител! Радувај се, ја основа славно за веки, Јоване преблажени, дебарско пофалбо! (Величание за Свети Јован Дебранин, Архиепископ Охридски) Празничното ликување во Бигорската Обител,…