Ознака:технологија

Настани

Учество на Бигорски во меѓународна конференција по информатика

10th International Conference ICT Innovations 2018 Во рамките на својата сеопфатна мисија за оприсутнување на Црквата Христова во секој сегмент од човековото живеење, нашиот Манастир учествување со свој претставник на меѓународната конференција по информатика што се одржа од 17 –…

Вести од светот

Зависноста на децата од „паметните“ уреди

Сликата на дете со „паметен“ телефон или таблет в рака веќе стана секојдневие, и тоа до таа мера, што нивните родители се гордеат за способностите на пребарување што ги поседува нивното дете, а најверојатно го забораваат шокантното во целиот овој…