Ознака:Томина недела

Богослужби

Томина недела во Бигорски

Бигорската Обител денес свечено го прослави споменот на Светиот Апостол Тома, со свештена архијерејска Литургија, отслужена од нашиот возљубен старец и владика, Епископот г. Партениј. Честопати, кога станува збор за денешниот славеник на Црквата Божја, го ословуваме него како „неверниот“…