Ознака:Улога

Брак

Промена на улогата кај мажот и жената

Местото на жената во светот во последните 2 илјади години, покажува дека она на што учи Црквата, она на што учи Светото Писмо е и понатаму актуелно во животот на жената. Местото на жената во светот останува такво какво што…

Достоинство

Каква треба да биде жената христијанка?

Женското срце е најбогатата ризница на љубов на земјата, а Христос - најголемата љубов соединета со смирение, секогаш е близок на срцето на жената чија улога е смирението и чиј призив е љубовта. Верата Христова е толку блиска на природата…

Воспитување

Промена на улогата кај мажот и жената

Местото на жената во светот во последните 2 000 години, покажува дека она на што учи Црквата, она на што учи Светото Писмо е и понатаму актуелно во животот на жената. Местото на жената во светот останува такво какво што…