Ознака:Владика

Настани

Месната заедница од с. Кнежино испрати честитка до отец Партениј по повод неговиот избор за владика

Честитката до нашиот Старец, Архимандрит Партениј, по повод неговиот избор за епископ Антаниски, деновиве упати и Месната заедница од с. Кнежино, којашто ја пренесуваме во целост: До БИГОРСКИ МАНАСТИР „СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ“с. Ростуше 1254 Маврово, Маврови Анови - За Архимандрит…

Медиумите за нас

Кичевчани за отец Партениј, владиката на нашите срца!

На многаја лета, владико на срцата наши Во своето свето Евангелие нашиот Спасител Господ Исус Христос вели дека макар и една човечка душа вреди повеќе отколку целиот свет. Затоа борбата за спасението на душите е борба со космички размери, борба со…

Настани

Многублиските на Бигорски битушани со честитка за нивниот игумен по повод изборот за владика

Во името на жителите на селото Битуше и на оние коишто потекнуваат од него, црковниот одбор при храмовите „Свети Архангел Михаил“, „Свети Илија“, „Свето Вознесение Христово“ и „Свето Преображение“ од село Битуше, на архимандритот Партениј му ја честитаме неговата нова…

Медиумите за нас

И Гарчани со честитка за изборот на отец Партениј за владика

Месната заедница на мијачкото село Гари, родното место на легендарниот копаничар на бигорскиот иконостас, Петре Гарката, испрати честитка по повод изборот на отец Партениј, за епископ Антаниски. Дебар, 1 јуни 2020 (МИА) – Месната заедница на мијачкото село Гари, родното…

Медиумите за нас

Честитка до архимандрит Партениј од Лазарополчани за изборот за викарен епископ

Жителите на Лазарополе на архимандрит Партениј му го честитаа изборот за епископ на МПЦ-ОА. Дебар, 29 мај 2020 (МИА) – Благочестивите Лазарополчани, кои се наши долгогодишни верни соработници и сотрудници во делото за зачувување на мијачката култура и традиција, се…

Настани

ЦО од село Лазарополе му го честита изборот за епископ на архимандрит Партениј

Благочестивите Лазарополчани, кои се наши долгогодишни верни соработници и сотрудници во делото за зачувување на Мијачката култура и традиција, деновиве му го честитаа изборот за епископ на МПЦ - ОА на нашиот Старец, архимандрит Партениј.Нивната честитка ви ја пренесуваме во…