Ознака:Волја

Детство

Религија и развој (детството и слободната волја)

2. Дали и колку зависи нашата претстава за Бог во детство? Следејќи ги истражувањата на современата психологија, што се и емпириски потврдени, а кои уверуваат дека раното детство има големо значење при формирањето на идниот карактер на човекот, и применувајќи…

Поучни словa

Среда од Петта седмица на Великиот Пост – За блажената послушност и вистинското покајание

Блажен е оној кој совршено ја умртвил својата волја и сета грижа за себе ја предал на својот учител во Господа зашто тој ќе стои оддесно на Исуса Распнатиот. Оној којшто во разговорите упорно сака да настојува на своето мислење,…