Ознака:Затвор

Настани

Духовна поткрепа на затворените во КПУ Затвор Скопје

Како продолжение на претходната Монашка проповед во КПД „Идризово“, на покана на директорот на установата Филип Андонов, како и останатите членови на управата, со одобрение на директорот на Управата за извршување на санкциите, почитуваниот г. Марјан Спасовски, а на наше…

Настани

Монашка проповед во КПД „Идризово“

Помнете ги затворениците, како да сте со нив затворени, и оние што страдаат, зашто и самите сте во тело. (Евр. 13,3) Сеќавајќи се на оваа апостолска заповед, како и на најголемиот Страдалник и Затвореник, Спасителот наш Господ Исус Христос –…