Ознака:Битолски весник

Медиумите за нас

Ексклузивно интервју на архимандритот Партениј, игумен на Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител”, за „Битолски весник”

Единствено верата во Бога му носи вистинско ослободување на човекот Архимандрит Партениј Игуменот на Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител”, архимандритот Партениј, кој иако во минатиот месец и на почетокот на годинава беше максимално ангажиран во подготовките за прослава на Бадник…

Божик

Единствено верата во Бога му носи вистинско ослободување на човекот

Ексклузивно интервју на архимандритот Партениј, игумен на Бигорскиот манастир „Свети Јован Крстител”, за „Битолски весник”   Б.В.: Само што зачекоривме во новото лето Господово 2019-то. Изнесете ги Вашите оценки за минатата година, на црковно и политичко поле. Дали тоа што го…

Медиумите за нас

Местото каде човекот се соединува со Бога

Еднодневно дружење со отец Партениј во Бигорскиот манастир              По повод добивањето на големото признание од Брисел, со кое беше прогласен за граѓанин на Европа, на лична покана на отец Партениј, игумен на Бигорскиот Манастир, деновиве бевме во посета на…

Медиумите за нас

Отецот под чија закрила многумина го нашле својот спас

Македонското древно светилиште Свети Јован Крстител – Бигорски манастир, стожерот на македонската духовност, бисерот на мијачката архитектура, на импозантниот иконостас во манастирската црква, има дола историја и монашка традиција. За две години, во 2020 г., Манастирот ќе го прослави својот…

Медиумите за нас

Отец Партениј добитник на признанието на „Битолски весник“ за трајни вредности

Архимандритот на Бигорскиот манастир, Партениј, е добитник на највисокото признание на „Битолски весник“ за трајни вредности, на манифестацијата „Избираме најуспешни битолчани“ за 2017 година. Ова признание на отец Партениј му беше врачено на свеченото прогласување на најуспешните битолчани, на манифестацијата…

Настани

Архимандрит Партениј добитник на награда за трајни вредности

Вчера, на споменот на Светиот Свештеномаченик Харалампиј и во навечерието на Светиот Великомаченик Теодор Тирон, во подоцните вечерни часови, големата сала на угостителското претпријатие „Вавилон“ во Битола, со над осумстотини гости во неа, беше сведок на тоа како великодушните битолчани…