Ознака:Божикна песна

Богослужби

Благословено Новото лето Господово

Господ на сите обрезание трпи и човечките прегрешенија како благ ги отсекува... Денес нашиот смирен и кроток Господ прими на себе уште едно понижување, исполнувајќи го Самиот Законот што му го даде на Авраамa. Оној Кој се роди како немоќно…

Настани

„Божикна серенада“

Видео записот за ,,Божикна серенада“ како шести по ред традиционален Божикен подарок од Бигорскиот манастир и Бадникови поворки, е завршен и Ви го предаваме со најголема љубов. Радувајте се, веселете се, делете љубов, бидете милостиви! Христос се Роди! Овој видео…

Медиумите за нас

Божиќна серенада, шеста по ред возобновена Божиќна песна

Традицијата за возобновување на Божикни песни, по идеја на Бигорскиот манастир и со благослов на Владиката Партениј, продолжува и оваа година. Никола Перевски -Пере Нокаут, Влатко Лозаноски – Лозано, Стефан Филиповски -Некст тајм и Димитар Андоновски, се веселите коледари во новата, шеста по ред…

Медиумите за нас

Христос се Раѓат, на светот Радост – Божикна песна

   Традиционално, и овој Бадник, Здружението "Бадникови поворки" со благослов и сесрдна помош на Бигорскиот манастир, објавува Божикен спот како подарок за верниот народ. Со голема радост соопшуваме, дека и покрај строгите протоколи за работа и отежнатите околности што ги…