Ознака:Божикно цвеќе

Божикно цвеќе

Приказната за Божикното цвеќе

Во едно далечно село, секоја година во очи на Божиќ, свештеникот правеше пештера за во црквата. Селаните прво одеа в црква, за да присуствуваат на Светата Литургија и коленичејќи палеа свеќи пред пештерата, коишто требаше самите да догорат и да…