Ознака:целомудрие

Поучни словa

„Нема Бог“ – значи: Немам Бог

Еден е Бог и Он е севишен, семоќен, семудар и предобар. Од Него доаѓаат сите созданија и кон Него се враќаат. Он е без почеток и без крај, без потреба и недостаток. Од него зависат сите безбројни светови, и тие…

Поучни словa

Писмо од Св. Јован Златоуст до ѓакониса Олимпијада

Ти го испраќам, ќерко моја, овој добар подарок: татковски совет – тој е најдобар дар. Ти погрижи се за целомудрието – за убавината што е достојна за восхит пред внатрешните очи. Добрите карактерни црти – тоа е надобриот цвет за…