Ознака:Честици

Крст

Честиците од Чесниот и Животворен Крст Господов

Честиците од Чесниот и Животворен Крст Господов Парчето од Крстот Господов останало во храмот „Св. Софија“ во Константинопол до XII век, а потоа било пренесено. Едно, затоа што византиските цареви се плашеле тоа да остане во отворена и секому пристапна…