Ознака:Човештво

Слова на архимандрит Партениј

Човештвото не може без вера во Христа

Слово на Неговото Високопреподобие, Архимандрит Партениј, за Евангелието од Деветтата недела по Педесетница, изговорено по Светата Литургија, во манастирската трпезарија Чувме денес, мили мои, од Светото Евангелие како морето по кое пловеле Апостолите Христови, зафатено од силна бура, страшно се…