Ознака:Егзегетика

Поучни словa

„Ти си вечен свештеник по чинот Мелхиседеков“

Аврам и Мелхиседек Книгата Битие од Светото Писмо за Стариот Завет, во четиринаесеттата глава ни соопштува една интересна случка. Имено, кога нaшиот праотец Аврам се враќал како победник од една војна против силниот источен цар Ходологомор, за да го ослободи…