Ознака:Есфигмен

Медиумите за нас

Монаси од Света Гора во прва официјална посета на Бигорски манастир

По одлуката на Вселенската патријаршија да го признае канонскиот статус на Охридската Архиепископија, во прва официјална посета на Бигорски манастир престојуваат монаси од Света Гора. Во Бигорски се Игуменот на светогорската Свештена Обител Есфигмен, Неговото Високопреподобие, Архимандрит г. Вартоломеј, заедно…

Медиумите за нас

Historical visit of Athonites to the Archdiocese of Ohrid (PHOTOS)

On Saturday, the abbot of the Holy Monastery of Esphigmenou on Mount Athos, Archimandrite Bartholomew, accompanied by the fathers of the Monastery, and the Abbot of the Holy Monastery of Saints Anargyroi Chernogorski Archimandrite Nikanoros from the  Church of Bulgaria,…

Настани

Посета на светогорскиот старец Вартоломеј, игумен на Манастирот Есфигмен

На наша голема радост, по Божјо благоволение и по благословот на Пресветата Царица Богородица, во нашата Свештена Обител за прв пат пристигна игуменот на светогорската Свештена Обител Есфигмен, Неговото Високопреподобие, Архимандрит г.  Вартоломеј, заедно со браќа монаси од својот манастир…