Ознака:Јоханес Кеплер

Поучни словa

Јоханес Кеплер ја објавува Божјата слава

„Јас сум христијанин!” Јоханес Кеплер (1571 - 1630) Јоханес Кеплер (1571 - 1630) – татко на физичката астрономија, е германски математичар, астроном и астролог и клучна фигура во астрономската револуција на 17 век. Основоположник е на современата астрономија. Бил противник…