Ознака:Комисија за односи со верските заедници

Медиумите за нас

Архимандрит Партениј и Сотировски разговараа за одблежувањето на големиот јубилеј на Бигорски

Игуменот на Бигорскиот манастир, Архимандрит Партениј, во придружба на неколку монаси од Бигорски и монахињи од манастрот„ Свети Георгиј Победоносец” од селото Рајчица, имаше работна средба со Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, Даријан Сотировски,…

Настани

Средба на Архимандрит Партениј со Директорот на КОВЗРГ

Вчера, на 1 октомври 2019 година, нашиот Старец, Архимандрит Партениј, во придружба на неколку монаси од Бигорски и монахињи од Рајчица, имаше работна средба со Директорот на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, г. Даријан Сотировски, во…

Вести од светот

Се одржа трибината „Младите и религијата“

Во рамките на манифестацијата “НЕДЕЛА НА ЗАЕДНИЧКА МОЛИТВА” во организација на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи (КОВЗРГ), денес во Порта Македонија се одржа трибина на тема „Младите и религијата“. На трибината пред повеќето присутни гости, меѓу…

Настани

Промоција на „Прирачник за правата на верските заедници и за слободата на вероисповед во РМ“

Помеѓу верските заедници во Македонија генерално постои разбирање, но постојат и голем број проблеми. Република Македонија како етнички и верски хетерогено општетство постојано се соочува со различен тип предизвици. Меѓутоа добро е што постои согласност за комуникација, што постои една…

Вести од светот

Избран новиот директор на Комисијата за односи со верските заедници

На вчерашната владина седница, за нов Директор на Комисијата за односи со верските заедници и религиозни групи, беше избран младиот и перспективен тетовчанец, г-н Даријан Сотировски, правник по професија. Тој важи за благочестив и одговорен работник, кој, иако млад, има…