Ознака:Митрополит Пимен Европски

Настани

Празнично сослужение во Пјаченца, Италија

На покана на Неговото Високопреосвештенство, Митрополитот Европски г. Пимен и со благослов на нашиот почитуван надлежен Митрополит, Неговото Високопреосвештенство г. Тимотеј Дебарско-кичевски и на нашиот  Старец, Преосветениот Епископ г. Партениј Антаниски, бигорскиот собрат Архимандрит Доситеј денеска сослужуваше на Светата Литургија…

Митрополит Пимен Европски

Песочен замок

Митрополит Европски г. Пимен Сите го знаеја Т. Џ. Припаѓаше секаде ама и никаде. Сите сметаа на него, но никој премногу. Со никого се немаше замерено. Имаше две деца Г. и З. Гледајќи ги како си играат низ дворот му…

Настани

Митрополитот Европски во посета на Бигорски

Денес во посета на свештената Бигорска обител пристигна почитуваниот Митрополит Европски, г. Пимен, во придружба на отец Виктор Стојчев, секретар на Европската православна епархија и парохиски свештеник во Лондон, отец Блажо Кожарски, редовен парохиски свештеник при МПЦО „Свети Наум Охридски“…