Ознака:Нијази Лиманоски

Вести од светот

Сеќавање за етнологот Нијази Лиманоски и поетот Саме Жарноски

Во присниот и музејски амбиент на етно-ресторанот „Куќа на Мијаците“, крај прекрасната Радика, денес, во организација на Сојузот на Македонците со исламска религија, а поддржано и од Свештената Бигорска Обител, се одржа едно светло културно сеќавање за двајца наши видни…