Ознака:Одигитрија

Вести од светот

Ерусалим: Торжествена прослава во чест на чудотворната икона на Богородица „Одигитрија“

Иако празникот на Света Марија Магдалина е престолен празник на Гетсиманскиот манастир посветен на оваа рамноапостолна светителка, прославата на Богородичниот празник, посветен на чудотворната икона „Одигитрија“ што се чува овде, е со торжество еднакво на манастирската главна слава. Оваа година,…