Ознака:Патријарх Илија

Вести од светот

Грузискиот патријарх кон Вселенскиот: Фанар е нашата вистинска мајка

Епископот Убиски г. Мелхиседек му ги пренесе на Вселенскиот патријарх честитките од патријархот Грузиски г. Илија. „На оваа значајна вечер, на зајдисонце, кога православниот свет се подготвува да си спомне за изгонувањето на Адама од Рајот, ние кои живееме во…