Ознака:Погреб

Богослужби

Свет и Велик Петок

Таинство големо, глетка достојна за плач. Божествениот Емануил е биен од нечовечните раце на војниците, кои удари тешки Му нанесуваат и Го растргнуваат пречистото Негово тело. Синот Божји Кој со убавина и слава го украси човекот, денес од него без…

Настани

Си замина при Господа монахиња Синклитикија

Во петокот на 25 март 2022 лето Господово, само три дена пред Крстопоклоната недела, се упокои монахињата Синклитикија, старешинка на манастирот посветен на Свети Архангел Михаил во Берово. Со таговна радост и неодминливо воскресенско чувство во срцето испративме во другиот,…