Ознака:Посета

Настани

Духовна поткрепа на затворените во КПУ Затвор Скопје

Како продолжение на претходната Монашка проповед во КПД „Идризово“, на покана на директорот на установата Филип Андонов, како и останатите членови на управата, со одобрение на директорот на Управата за извршување на санкциите, почитуваниот г. Марјан Спасовски, а на наше…

Настани

Посета на Архиепископот Михаловско-кошички г. Георгиј од Православната Црква на Чешките земји и Словачка

Во поклоничка и братска посета на нашата Свештена Обител денеска допатува Неговото Високопреосвештенство, Архиепископот Михаловско-кошички г. Георгиј од Православната Црква на Чешките земји и Словачка, заедно со својата чесна придружба, презвитерите Василиј и Богуслав. Ценетиот гостин беше гостољубиво пречекан со…

Настани

Посета на Епископот г. Партениј со дел од рајчичкото сестринство кај Н. Б. Архиепископот г. г. Стефан

Со срдечна благодарност за архипастирскиот благослов и мудроста со кои беа овозможени историските сослуженија во Светата Земја, меѓу кои и во најголемата светиња на Сесветиот Гроб Христов, нашиот старец, Епископот Антаниски г. Партениј, заедно со дел од сестринството на Рајчичкиот…

Настани

Посета на Митрополитот г. Николај од Православната Црква на Албанија

Во посета на Свештената Бигорска Обител денеска дојде Неговото Високопреосвештенство Митрополитот на Аполонија и Фиер г, Николај, од Православната Црква на Албанија. Во неговата чесна придружба беа: нашиот сакан презвитер отец Николај од Тирана, ѓаконот Николај и десетина православни верници…

Настани

Радосна дружба со корисниците на услуги од градот Скопје од здружението „Порака – Неготино“

На наша голема радост а по благослов и покана на нашиот Старец, Епископот Партениј, бевме удостоени да бидеме во едно-дневна дружба со корисниците на услуги од градот Скопје од здружението „Порака - Неготино“. Желбата на овие чисти души беше поттикната…

Настани

Монашка проповед во КПД „Идризово“

Помнете ги затворениците, како да сте со нив затворени, и оние што страдаат, зашто и самите сте во тело. (Евр. 13,3) Сеќавајќи се на оваа апостолска заповед, како и на најголемиот Страдалник и Затвореник, Спасителот наш Господ Исус Христос –…