Ознака:Совршенство

Поучни словa

Љубовта како крајниот испит на верата

Бог го љуби целиот човек, бидејќи во човечкото постоење не постои ниту еден аспект кој нема потреба од учество во Божјата љубов. Исполнувањето на првата и големата заповед станува не преку одделни пројави или жртви на човекот, туку преку неговото…

Совршенство

Религија и развој (прашањето за совршенството)

И покрај тоа што секој човек има во себе религиозен никулец, која е основната причина за тој никулец да не се развие? На прв поглед се чини дека е лесно да се одговори на Вашето прашање, преку наведување на веќе…