Ознака:Србија

Медиумите за нас

Монаси расветлуваат свирепо убиство од времето на Балканските војни

Со днк-анализа ќе се утврдува идентитетот на останки најдени во близинатa на Бигорскиот манастир   Монаси на Бигорскиот манастир „Св. Јован Крстител“ во месноста Кај Поповите, недалеку од Галичник во правец кон долнореканското село, пред една година пронашле човечки коски…

Медиумите за нас

Свештеници распнувани на крст оти не сакале да го споменуваат српскиот патријарх

KАKО СЕ ВОСПОСТАВУВАЛА СРПСKАТА ЦРKОВНА ВЛАСТ ВО МАKЕДОНИЈА ПО БАЛKАНСKИТЕ ВОЈНИ Игуменот Партениј со братството, 1912г Свештеникот Овентиј Исаиев од Галичник  за кој вчера пишуваше „Дневник“ не бил единствен кој во перидот по Балканските и Првата светска војна во 1918…

Медиумите за нас

Свештеници распнувани на крст оти не сакале да го споменуваат српскиот патријарх

KАKО СЕ ВОСПОСТАВУВАЛА СРПСKАТА ЦРKОВНА ВЛАСТ ВО МАKЕДОНИЈА ПО БАЛKАНСKИТЕ ВОЈНИ Игуменот Партениј со братството, 1912г Свештеникот Овентиј Исаиев од Галичник  за кој вчера пишуваше „Дневник“ не бил единствен кој во перидот по Балканските и Првата светска војна во 1918…

Медиумите за нас

Галичкиот свештеник Исаиев бил мачен, па убиен од српски жандарми

БИГОРСКИТЕ МОНАСИ ЈА ОТКРИЈА ТАЈНАТА СТАРА 98 ГОДИНИ Свештеник Овентиј Исаиев Монасите од Бигорскиот манастир помогнале да се дознае вистината за енигмата стара речиси еден век, која е поврзана со познатиот свештеник од Галичник, Овентиј Исаиев, и уште тројца други…