Ознака:Стефан Воденичаров

Настани

Архимандрит Партениј оствари средба со академик Стефан Воденичаров

За време на својата посета на Република Бугарија по повод наградувањето со почесната награда на Европскиот парламент – „Граѓанин на Европа“, нашиот старец, Архимандрит Партениј, имаше средба и со истакнатиот научник и општественик, академик Стефан Воденичаров, директор на Институтот по…