Ознака:Св. Ахилиј Лариски

Богослужби

Литургија во храмот на Свети Ахилиј Лариски во с. Требиште

Како светило на земјата Бог те покажа тебе, отче; красота на архиереите, божествен украс на монасите, закрилник на сираците и вдовиците и постојана утеха на страдалниците; противник кој суд ѝ носи на бурата од варварите, што секогаш против нас се…