Ознака:Апсурдност

Поучни словa

Дали секој апсурд е апсурден? – II дел

Картагинскиот богослов Тертулијан го изрекол општо познатиот парадокс: „Верувам, бидејќи е апсурдно“. Овие зборови многу често се ползувани од нашите противници – луѓето кои не веруваат: како да спориме со верниците, тврдат тие, кога тие сами чесно си признаваат дека…