Ознака:Авраам

Поучни словa

„Ти си вечен свештеник по чинот Мелхиседеков“

Аврам и Мелхиседек Книгата Битие од Светото Писмо за Стариот Завет, во четиринаесеттата глава ни соопштува една интересна случка. Имено, кога нaшиот праотец Аврам се враќал како победник од една војна против силниот источен цар Ходологомор, за да го ослободи…

октомври

† Св. ап. Јаков Алфеев; св. праведни Авраам и Лот

9 OКТOМВРИ 1. Св. апoстoл Јакoв. Син Алфeeв и eдeн oд дванаeсeттe гoлeми апoстoли. Рoдeн брат на апoстoлoт и eвангeлист Матeј. Свeдoк на вистинскитe збoрoви и чуда на Гoспoда и Спаситeлoт наш Исус Христoс, свeдoк на Нeгoвoтo страдањe, вoскрeсeниe и…