Ознака:Михаил И. Хасмински

Поучни словa

Образование и воспитание

Наша вина е што децата ни страдаат, што се убиваат, што се разведуваат. Сето ова произлегува од тоа што духовниот плевел расте во душата на нашите деца, а децата дури и не се ни свесни дека тој плевел треба да…

Поучни словa

Образование и воспитание

Кога зборуваме за иднината на човештвото, не можеме, а да не се запрашаме како живеат нашите деца и какви знаења стекнуваат. Не смееме да го заобиколиме прашањето за нивната иднина, зашто тие и се нашата иднина. „Школите, училиштата, Универзитетите, сите…