Ознака:Ормилија

Настани

Црквата Христова му упати последен поздрав на блаженоупокоениот Старец Емилијан Симонопетриски

Блажен е патот што го врвиш денес, зашто ти се приготви место за почивка. Со победоносното сјаење на пасхалните зраци од Христовата победа над смртта, засветли и душата на големиот светогорски старец и современ учител на Црквата Божја, Архимандритот Емилијан…