Ознака:Торжество

Богослужби

Воскресение Христово – Света Пасха

Ден на сецело очистување и спасение блеска денес со силна небесна светлост. Радоста на ангелите и небесната песна ги обзема земнородните. Човекот се сроди со Бога во нераскинлива заедница на љубов и слава. Празник на човечкото воскресение и отворање на…