Ознака:Закхеј

Слова на епископ Партениј

Благословената желба на човекот

Слово на Неговото Преосвештенство, Епископ Антаниски г. Партениј, изговорено во Неделата на Закхеј, по читањето на Евангелието на Светата Литургија, на 29 јануари 2023 лето Спасителово Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Чувме, мили мои, од светото…

Слова на епископ Партениј

Закхеј или желбата да се види Бог

Слово на Неговото Преосвештенство, Епископ Антаниски г. Партениј, изговорено во Неделата на Закхеј, по читањето на Евангелието на Светата Литургија, на 6 февруари 2022 лето Спасителово Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Во денешното Евангелие чувме за…