Ознака:Библија

Поучни словa

Книга над книгите

Си бил во Индија некој цар кој сакал да се прослави како голем мудрец и вљубеник во книгите, па на многу од своите чиновници им дал обврска да му набават што повеќе книги за неговата библиотека. Чиновниците се потрудиле и…

Вести од светот

Лицата со оштетен слух од Македонија се запознаа со Христијанството

Лицата со оштетен слух од Македонија, на неодамнешната средба организирана во Охрид, а во врска со проектот „Библијата и знаковниот јазик“, имаа можност да се запознаат со Христијанството. Васко Марков, кој е претседател на националниот сојуз на овие лица, вели…