Ознака:Дијалог

Вести од светот

Вартоломеј кон Кирил: „Автокефалијата за Украина е решена работа“

Пред малку завршија разговорите помеѓу Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј и Московскиот Патријарх г. Кирил во Фанар. Согласно информациите, разговорите траеле вкупно четири часа, додека двајцата Претстојатели имале и разговор насамо. Сигурни информации на Ромфеа.гр, Московскиот Патријарх му предложил на Вселенскиот…

Вести од светот

Вселенскиот Патријарх кон Московскиот: „Со дијалог ќе ги решиме постоечките проблеми“

Пред малку во Вселенската Патријаршија пристигна Патријархот Московски и на цела Русија, г. Кирил. Претстојателот на Руската Црква и неговите сопатници беа срдечно примени од Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј. Вселенскиот Патријарх му посака добредојде на Патријархот Московски во Фанар, изразувајќи…