Ознака:Енколпија

Настани

Подарок за Старецот: комплет пасхални енколпии

Во текот на пасхалните торжества и серадосното ликување за Воскресението Христово, нашиот возљубен Старец и Игумен, Епископот Антаниски г. Партениј, беше награден со уште еден прекрасен подарок од свои духовни чеда: комплет архијерејски енколпии со претстави на Распетието и Воскресението…

Настани

Воскресенска енколпија и митра – подарок за нашиот Старец од духовни чеда

Во пресрет на светлото и славно Христово Воскресение, нашиот старец и владика, Епископот г. Партениј, денес од свои духовни чеда доби два прекрасни подароци: архијерејска рачна енколпија што се носи заедно со жезолот на пасхалните богослужби и архијерејска митра. Рачната…

Настани

Подарок за Старецот: архијерејска енколпија со Распетието Христово

Во пресрет на спасителните Страданија на нашиот Господ Исус Христос и на Неговото Распетие на Велик Петок, нашиот старец и игумен, Епископот г. Партениј, денес доби еден прекрасен пригоден подарок: архијерејска енколпија со изобразба на Распетието  Христово. Овој уникатен дар…

Настани

Подарок за Епископот г. Партениј: филигранска архијерејска панагија

Деновиве нашиот старец и игумен, Епископот г. Партениј, доби на дар еден редок и прекрасен поклон: филигранска архијерејска панагија. Овој уникатен дар на Старецот му го принесоа неговите духовни чеда Илче и Катерина, Софија, Наум и Димитриј Каневчеви од Охрид,…