Ознака:Поклонение

Вести од светот

Ревноста на поклониците од Македонија ги воодушеви Русите

На денот посветен на Св. рамноапостолна Олга и на Св. великомаченичка Ефимија, по вечерната богослужба која се одржа во Серафимо-Дивеевскиот манастир во Троицкиот соборен храм, во манастирскиот двор, група благочестиви поклоници од Македонија, приредија прекрасен импровизиран концерт на духовни песни,…

Бигорски манастир

Едно „чудно“ поклонение во еден скриен дијамант на Православието

Почитувани читатели, Објавуваме еден текст што еден поклоник од Грција, млад теолог, ни го испрати и го сподели на својот фејсбук профил, кој скоро го посети нашиот Манастир. Внатре тој ги открива своите впечатоци од престојот во Манастирот и нè почести…