Православен календар - декември 2024

Денес е недела, 19 февруари според стар стил или 3 март според нов стил. Денес се празнува (НЕДЕЛА НА БЛУДНИОТ СИН) – Cв. ап. Архип, Филимон и Апфијa; преп. Доситеј.

Нов
Стар