Православен календар - мај 2024

Денес е четврток, 31 мај според стар стил или 13 јуни според нов стил. Денес се празнува ВОЗНЕСЕНИЕ ХРИСТОВО – Св. ап. Ерма; св. мч. Ермиј; св. Евстатиј Цариградски; св. мч. Фолософ.

Нов
Стар