Ознака:Сите Светии

Богослужби

Соборот на Сите Светии соборно прославен во Бигорски

Првата недела по слегувањето на Светиот Дух во денот на Педесетницата го славиме споменот на сите Светии, мажи и жени, кои Му угодиле на Бога со својот живот. Тие го зеле својот животен крст и тргнале по Христа, по Патот,…

Богослужби

За соборот на сите Светии – евхаристиски собор во Гостивар

Единствени во верата, сите заедно духовно да го празнуваме торжеството на оние што од памтивек Му угодиле на Бога, чесниот Собор на патријарси, пророци, украсот на апостолите, собранието на мачениците, пофалбата на испосниците, споменот на сите Светии, зашто тие се…