Ознака:Веронаука

Настани

Годишно Собрание на Асоцијацијата на професори по „Етика во религиите“

Деновиве, во просториите на Богословскиот факултет „Свети Климент Охридски“, Скопје, во пријатна атмосфера се одржа годишното Собрание на Асоцијацијата на професори по „Етика во религиите“ „Просветление“. На собранието беа сумирани сите активности кои Асоцијацијата ги презеде во текот на 2017…

Настани

Втор семинар на професорите по предметот „Етика во религиите“

Во периодот од 27-28 ноември 2017 лето Господово, во х. „Молика“ во Битола, со благослов на Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г. г. Стефан, а под покровителство на Скопската, Преспанско-пелагониската, Повардарската, Брегалничката и Струмичката епархија на Македонската православна црква,…

Настани

Заврши седмиот и последен летен камп по Веронаука

Животот навистина може да биде поубав, порадосен, поспокоен, поведар  кога во наша близина се најмладите, кои со својата боголика, чиста и весела душа можат нашите мигови да ги исполнат со неизмерно богата духовна содржина. Нивната непосредна љубов, топлина, кроткост и…

Настани

Заврши шестиот летен камп по Веронаука

Деновиве бевме сведоци на тоа како дружбата во Христа ги зближува луѓето од различни градови. Овој пат заедно со нас другаруваа педесетина деца од Тетово, Куманово и Скопје, коишто за првпат имаа можност да се запознаат со убавините на нашите…

Настани

Заврши петтиот летен камп по Веронаука

Духовната мудрост: тој непресушен амбар кој во себе ги содржи сите добродетели; ризница на скапоцености кои блескаат со сјајот на верата, мирот, искреноста, надежта, смирението, молитвата, кротоста, љубовта... Непотрошливо богатство од кое колку повеќе земаш, толку повеќе го исполнуваш; наука…

Настани

Заврши третиот летен камп по Веронаука

Секое знаење го збогатува човекот, но знаењето за Бога особено ја весели душата човечка. Можеби токму затоа децата се најмногу радосни кога учат за Бога и Неговата неискажлива љубов кон нив. Тоа го потврди и оваа група на млади учесници…