Ова се новите четворица монаси на Бигорското братство

Мојсеј, Митрофан, Филарет и Ефрем се четворицата нови монаси на Бигорското братство. Монашкото росо го облекоа синоќа не величествено и несекојднево ракополагање. Чинот на замонашување пред голем број верници го извршија, Митрополитот дебарско-кичевски Г. Тимотеј, Повардарски г. Агатангел и Архимандритот Партениј.

Наскоро повеќе податоци и фотографии од величественото и несекојдневно замонашување на четворица монаси во еден ден.

ФОТО: Ненад Андонов