Православен календар - јуни 2022

Денес е сабота, 19 јуни според стар стил или 2 јули според нов стил. Денес се празнува Св. ап. Јуда – Тадеј; преп. Пајсиј Велики; св. Јован Шангајски.

Нов
Стар